Specialist sinds 1939

Meestal binnen 24 uur geleverd

Gratis verzending vanaf โ‚ฌ 100,-

14 dagen bedenktijd

Tormek BGM100

 83,96

Met de BGM-100 Bankslijper-montageset kunt u voor uw houtdraaigereedschap de slijpmallen van Tormek op uw bankslijper gebruiken. Dit is handig als u van een nieuw gereedschap veel staal moet verwijderen om de gewenste vorm te krijgen. Let op dat het staal niet oververhit raak, dat zal uw gereedschap u niet in dank afnemen.

SKU: 27498
Category:

Beschrijving

Waarom de BGM-100 Bankslijper-montageset?

  • Geef uw gereedschap snel en eenvoudig een nieuwe profielvorm op uw bankslijper.
  • Met de set kunt u de SVD-186 R Slijpmal voor gutsen, SVS-50 Multi slijpmal, SVD-110 Slijpsteun en TTS-100 Hoekinstelmal voor houtdraaibeitels op uw bankslijper gebruiken.
  • Houd dezelfde slijpmalpositie voor het slijpen op de Tormek aan die u gebruikte voor het vormen op de bankslijper.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Werkt met de meeste standaard bankslijpers die het juiste slijpwiel hebben.

U bent de baas over uw profielen

Ongeacht het type slijpmachine dat u gebruikt … wat het slijpen van houtdraaigereedschap zo moeilijk maakt is het nauwkeurig herhalen van de vorm en de slijphoek. Met de BGM-100 Bankslijper-montageset kunt u de SVD-186 R Slijpmal voor gutsen, SVS-50 Multi slijpmal, SVD-110 Slijpsteun en TTS-100 Hoekinstelmal voor houtdraaibeitels op uw bankslijper gebruiken. Zo kunt u uw slijpklussen keer op keer nauwkeurig herhalen.

Het watergekoeld slijpsysteem van Tormek is superieur en slijpt bijna elk gereedschap dat u in uw werkplaats heeft. Maar we maken er ook geen geheim van dat het intensief vervormen van houtdraaigereedschap sneller op de bankslijper gaat. Sommige houtdraaiers die veel van de Tormek gebruikmaken, hebben ook een bankslijper tot hun beschikking en gebruiken deze samen met de BGM-100 Bankslijper-montageset om het eerste ruwe vormingswerk te doen.

Met of zonder de Tormek-machine

Met de BGM-100 Bankslijper-montageset gebruikt u de exacte Tormek-slijpmallen gedurende het hele slijpproces. U hoeft niet langer te experimenteren om de juiste vorm te vinden wanneer u uw bankslijper gebruikt. Met de TTS-100 Hoekinstelmal voor houtdraaibeitels kunt u snel materiaal verwijderen met de bankslijper en daarna overschakelen op uw Tormek-machine voor het laatste slijp- en wetwerk. U hoeft dan de posities van de slijpmal niet te veranderen.

Als u geen Tormek-machine heeft, kunt u op uw bankslijper toch gebruikmaken van het nauwkeurige slijpmalsysteem van Tormek en zo de gewenste vorm en hoek slijpen. Het principe van het instellen van de vorm en de slijphoek is op elke machine hetzelfde. Als u later besluit uw werkplaats uit te breiden en een Tormek aan te schaffen, heeft u de slijpmallen al die u nodig hebt voor uw houtdraaigereedschap.

Extra informatie

Gewicht 0,01 kg